ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Torsdag

2013-01-31 11:11:00 / 0 kommentarer ..


Jag & Dexter har precis vaknat.
Vi har legat o gosat i sängen & nu ska vi ut på morgonpromenad!
Solen lysen för en gång skull & fåglarna kvittrar så det ska bli mysigt!
 
Vi ska möta upp min moder som ska vara här hemma med Dexter under tiden jag jobbar men innan det ska hon hjälpa mig att hålla honom när jag klipper hans klor. (han hatar att klippa klorna, han vägrar vara stilla & rycker i benen).

På lördag blir det badning för Dexters del. Har inte badat honom på jättelänge men då ska jag tvätta honom så han luktar gott & blir ren. (han älskar att bada i varmt vatten) Sen på söndag är det utställning!!!

Barnpassning, promenader & ridning..

2013-01-30 17:06:23 / 0 kommentarer ..


..Består min dag utav. Har haft min minsta lillebror på besök över dagen & vi har tagit promenad & lagat min kamera, gått till affären & köpt fika, gått hem & käkat middag, sett på film, fikat & tagit kort.
 
Efter det följde jag honom hem & tog med mig Dexter på en lång promenad. Nu har Dexter tvär somnat på mattan & jag väntar på att Sandra ska komma hem så ska vi åka ut till stallet & mocka, ge hästarna mat & rida en stund. Det är ju så mörkt ute nu & det blåser nästan strom så vi får rida i paddocken idag så vi har lite ljus.
 

Shopping & träning

2013-01-28 20:48:53 / 0 kommentarer ..


Idag spenderades dagen i stan med Ida & jag fick köpt lite bra saker. Åkte egentligen dit för att köpa ett par svarta jeans men kom hem med ett par blå, ett par svarta, ett par ljusa jeans, en rosa stickad tröja, 2 halsband, ett armband, ett läppstift, ett par leggins och en vit långärmad basic tröja.
 
Funderar på vad jag ska ha på mig på utställningen på söndag. Har tänk att kanske ha svarta jeans, mina svarta knähöga skor, nått enkelt upptill & min svarta kavaj. Men har egentligen ingen aning om vad man ska ha på sig på utställning?
 
Personligen känner jag att jag vill klä upp mig lite eftersom man ändå är där för att visa upp sin hund, så kan man ju själv passa på att piffa till sig lite så man blir ett fint team?
Men det återstår att se vad jag tar på mig, hinner säkert ändra mig 10 gånger men huvudsaken är nog att det är bekvämt.
 
Har tränat lite med Dexter nu på kvällen också. Vi tränade på "stå" & herregud vad fort han har glömt! Ganska längesen vi tränade för utställning & nu när jag säger "stå" så vill han hällre sätta sig ner för att han är van vid att få godsaker när han sätter sig snällt & väntar. Vi tränade ett par gånger & det började släppa nu mot slutet & bli bättre så jag slutade när det var som bäst så att jag inte ska förvirra honom.
 
Vi har ju fortfarande några dagar kvar att öva & om det skulle gå skit på utställningen så är inte det hela världen. Huvudsaken är att vi har haft roligt tillsammans.

Kommandon

2013-01-28 09:42:04 / 0 kommentarer ..


Lilla prinsen ♥
 
Många pratar om att frallor ska vara osmarta & att det är svårt att lära dom tricks.
Detta håller jag verkligen inte med om. Tror det mesta beror på hur man är som ägare och hur mycket tid man lägger ner på sin hund. Och självklart kan kanske vissa hundar vara mer lättlärda än andra men det betyder inte att en hund är dum bara för att den har svårt att lära sig en sak.
 
T.ex har vi aldrig lyckats lära Dexter ligg eftersom han gör tvärtemot så som han borde göra.. När jag säger "sitt" så sätter han sig ner, då har jag en godis som jag för ner mot marken framför honom & det naturliga hade ju varit om han la ner frambena och fickgodisen. Men nejdå, istället så ställer han sig upp med bakbena & böjer sig med frambena som en gungbräda. Ena delen är alltid uppe i luften, antingen framdelen eller bakdelen.
 
Detta betyder inte för mig att jag har en dum hund utan det betyder att detta är en sak som han har svårare att förstå som vi får öva mer på. Med tanke på att Dexter bara är 8 månader så tycker jag att han kan ganska mycket.
 
Dexter kan:
  • Sitt
  • Stanna
  • Komma på inkallning
  • Tass
  • High Five
  • Sök
  • Vänta
  • Varsågod
  • Skall
  • Gå & lägg dig
  • Stå (ställa upp sig på utställning)
  • Hämta råttan (då går han & letar efter sitt mjukisdjur & kommer med det)

    Det konstiga är att han kan inte "ligg" på kommando, men säger man till honom "gå och lägg dig" då går han iväg och lägger sig. Ligg är iallafall något vi ska försöka öva mer på & jag är inte övertygad om att han kommer att kunna det men jag anser inte heller att ligg är det viktigaste en hund borde kunna.

Möte

2013-01-27 17:35:19 / 0 kommentarer ..


Har precis kommit hem från möte med ringträningsgruppen. Gick igenom vad personspår & viltspår är för något. Tyckte båda verkade väldigt roligt och jag skulle gärna vilja göra anlagsklass för viltspår med Dexter. Nu ska vi fixa här hemma lite & installera vår diskmasken så jag får blogga mer lite senare.

PM

2013-01-25 11:04:00 / 0 kommentarer ..


NU HAR PM:et KOMMIT FÖR UTSTÄLLNINGEN! =D
Herregud vad många hundar det är som är anmälda.
Jag trodde det skulle vara en liten utställning med kanske 30 hundar men nejdå, 279 hundar är anmälda.
 
Dexter ska gå i ring 2 kl 11.00. Han ska gå med:
Chinese crested dog
Griffon belge
Lhasa apso
Mops
Papillon
Dvärg pudel
& självklart Fransk Bulldogg.
 
Det är 6 frallor anmälda så det vore roligt om någon av dem också ska gå i valpklassen med oss =)
 
Nu ska jag iväg & jobba en sväng och sedan ska jag göra min egna nummerlappshållare.
Har försökt hitta en sån plast nummerlappshållare som man sätter på armen men så kom jag på att det är ju mycket enklare att göra en själv & då blir den exakt så som man vill ha den. Så efter jobbet ska jag köpa material & sedan blir det pyssel.

Tordag

2013-01-24 14:42:00 / 0 kommentarer ..


Precis kommit hem från stallet. Var ute & red med Sandra för 3dje gången denna veckan. Förmodligen ska vi rida till helgen också & på lördag har jag ridträning. Dexter har varit hemma och tagit det lugnt sålänge. Han blir så himla glad när man kommer hem. Då springer han & hämtar sitt ben, viftar på rumpan & ska visa upp sig.. Haha lilla grisen ♥
 
Nu ska jag duscha & göra mig iordning för eftermiddagsjobb & Dexter får hänga med husse som snart kommer hem.

Vinterdag i solen

2013-01-23 22:58:24 / 0 kommentarer ..


 
Idag har det varit jättekallt! Dexter frös om tassarna så jag fick bära honom sista biten på promenaden. Han bara stog helt stilla med tassen i luften och skakade. Stackar lillfisen. Nu ska vi lägga oss i tid så vi är pigga imorgon. Husse ska upp tidigt & jobba & jag ska iväg tidigt till stallet & rida för 3dje gången denna veckan och sedan blir det jobb för mig också. Så nu ska jag ta med mig Dexter ner under duntäcket o nana. ♥

DEXTER

2013-01-23 13:41:00 / 0 kommentarer ..


 
 
 
 
 
 
MURBERGETS ALBERT
 
Ras: Fransk Bulldogg
Födelsedatum: 2012-05-16
Kön: Hane
Patella: Ska kollas efter han fyllt 1 år.
Hjärta: Ska kollas.
Mankhöjd: 33 cm
Vikt: 9.5 kg
 
Vikten & höjden kan komma att ändras eftersom att han
fortfarande är en valp & växer.
 
 







RESULTAT UTSTÄLLNINGAR:
 
 
2013-02-03 Karlskoga inofficiell utställning
Valpklass 2. 6-12 månader.
 
HP (hederspris) & Diplom med bra kritik.
 
Domarens kritik:
"Tilltalande maskulin helhet. Snyggt format huvud, bra öron.
Utmärkt blick, bra bett & pigment. Något lätt i kroppen ännu, prima stomme.
Uppför sig mycket bra på bord och i rörelse med utmärkt trav."
 
 

Kvällspromenad

2013-01-20 21:21:23 / 0 kommentarer ..


På med jackor & täcke nu ska Dexter gå kvällspromenaden med husse & matte.
Mysigt ♥

Lekt med Melker

2013-01-20 16:31:32 / 0 kommentarer ..


Har precis kommit hem ifrån Ida. Jag & Dexter gick dit så han fick leka med Melker medans jag var med Ida.
Märks verkligen att dom har roligt tillsammans. Ibland blir det allvar & dom bråkar lite om vem som bestämmer men det löser sig snabbt & då är det full fart igen. Nu är han helt slut & jag ska göra mig iordning för att bli bjuden på middag! =)
 

Jag & Dexter

2013-01-19 18:30:00 / 0 kommentarer ..







 

Bilder på Dexter år 2012

2013-01-19 17:39:00 / 0 kommentarer ..


Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December

Dexter har träffat hästar

2013-01-19 14:46:05 / 0 kommentarer ..


Nu är det färdigpromenerat!
Det var så himla kallt så det kändes som att mina tår frös till is! Tog med mig kameran ut & fotade lite också.
Dexter träffade hästar för första gången i sitt liv. Han var jätteduktig. Han gick fram försiktigt & nosade på dem & sen sprang han tillbaks till mig & titta på mig precis som "var jag duktig nu" & när jag berömde honom blev han jättestolt & vickade på hela rumpan. =)

Promenad

2013-01-19 12:06:28 / 0 kommentarer ..


Lång promenad med Dexter på G!

Rengöring av hudveck

2013-01-18 19:20:25 / 0 kommentarer ..


Innan vi skaffade Dexter stog det överallt att det var så himla viktigt att hålla rent i hudvecken i ansiktet & att man hällst skulle torka ansiktet 2 gånger om dagen. Det kan hända att detta stämmer för vissa men inte för oss iallafall. Jag torkar sällan vecken i ansiktet på Dexter eftersom att det inte behövs. Ibland när jag badar honom brukar jag ta papper med ljummet vatten på & torka ur rynkorna men det är ca 1 gång i månaden.
 
Han är nästan aldrig smutsig eller fuktig i vecken & om han är det så tar jag som sagt bara lite papper med ljummet vatten på & det är allt. Detta funkar iallafall för oss & sen kan det hända att andra fralla ägare andvänder sig av andra metoder men jag tror det är lite förstorat det där med rengöring. Självklart ska man hålla rent men man ska nog inte pilla så mycket så att det istället blir irriterat.
 
När jag torkar ur öronen på honom brukar jag göra samma sak som med vecken i ansiktet. Torkar ur med fuktigt papper & sedan brukar jag ta en tops och ta bort smuts som sitter i öronvecken.
 

Bildbomb

2013-01-18 18:30:00 / 0 kommentarer ..




Idag har det inte hänt så mycket, vi tog en morgon promenad runt köpingen & nu på kvällen kände jag att vi behövde komma ut lite. Så det blev på med jackan för mig & Dexer så åkte vi ner till Sunnanå & tog en promenad runt hamnen. Mysigt.

Dexter hittade älgspår så han började söka. Han kanske skulle vara duktig på viltspår. Men det lär vi ju märka snart när vi ska träna på viltspår med ringtränings gruppen. =)

Grattis lillfis ♥

2013-01-17 14:14:24 / 1 kommentarer ..


IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DEXTERS 8 MÅNADERSFÖDELSEDAG
HURRA HURRA HURRA !!!
 

Torsdag

2013-01-17 11:02:00 / 0 kommentarer ..


Haloj!
Snart ska jag ut på en snöig promenad med Dexter innan jag åker för att jobba i några timmar.
Ikväll blir det ridträning för min del så då får Dexter ta det lugnt hemma.
 
På söndag är det frallaträff igen i Uddevalla. Har inte riktigt bestämt om vi ska åka
eller inte men om det inte är snökaos så blir det förmodligen att vi åker dit så Dexter
får busa av sig med de andra frallorna! =)


Summer

2013-01-16 20:09:12 / 0 kommentarer ..


Sitter & kollar igenom lite bilder från i somras.

Längtar faktiskt efter sommaren lite. Egentligen gillar jag inte värme,
men det ska bli mysigt att kunna sitta ute hela kvällen & att ta kvällspromenader
utan att frysa halvt ihjäl. Det känns som det kommer bli en bra sommar!

 

Best Friends, French Bulldogg & Pug

2013-01-16 17:49:03 / 0 kommentarer ..


 
Idag har Dexter lekt med sin favorit Melker.
Jag, Ida, Dexter & Melker åkte ner till standen så att de fick springa
av sig & leka ordentligt. Försökte ta lite bilder också men de gick inte så
jättebra men ett litet kollage blev det iallafall! =)
 
Dexter & Melker är nästan lika gamla, (Dexter är 2 veckor äldre) så dem har
hängt ihop sedan de var små bebisar. Dexter blir så himla glad när jag säger att vi ska
gå till Ida & Melker. Han brukar få gå löst bort till dom eftersom de endast bor 1 kvarter bortanför oss.
Då springer han före i full fart & när jag kommer fram sitter han redan vid deras dörr & väntar.
 
Förhoppningsvis ska Ida också skaffa en blogg där hon ska skriva om sin mops Melker & då tycker
jag även att ni ska kolla in deras äventyr. Men mer om det kommer senare =)

Viltspår

2013-01-16 11:00:00 / 0 kommentarer ..


Vi i ringträningsgruppen hade som förslag att testa på viltspår med hundarna.
Det är nu bestämt att vi ska träffas nästa vecka och planera inför det. Det ska bli jätteroligt att spåra.
 
Vi har aldrig gjort det med Dexter innan men jag har en känsla av att det kommer gå bra. Ända sen han var liten har vi tränat på "sök" & gömt köttbullar som har har fått leta upp både utomhus & inomhus. Han tycker det är jätteroliga att söka eftersom han vet att han får något gott i slutändan =) Ska bli jättespännande att se hur det går för de andra och givetvis för oss.

Snygga utställningskoppel

2013-01-15 21:00:00 / 0 kommentarer ..


Tänkte tipsa om snygga utställningskoppel som jag hitta på en hemsida som heter www.lechien.se
samtliga koppel finns i svart, vitt, brunt & beiget & de kostar endast 195 kr.
 


Dexter har 2 st utställningskoppel. 1 svart stryp som vi inte använder & ett beiget som vi har på träningarna samt ska ha på utställingen som kommer. Tycker det beiga passar honom väldigt fint eftersom det matchar hans tigrerade fläckar i färgen.

Tänkte även föreslå att om man vill piffa till sitt koppel lite extra så kan man ju alltid köpa textil-lim samt diamanter & klistra på där man själv vill ha det. T.ex som på bilden ovan.

Om Amanda

2013-01-15 20:08:01 / 0 kommentarer ..


Tänkte berätta lite om mig själv för er som är intresserade.
 
Jag heter alltså Amanda & jag är 20 år gammal i April.
Jag bor i Mellerud tillsammans med min sambo och såklart Dexter.
Min sambo är 22 år gammal och vi blev tillsammans när jag var 15 år gammal,
så vi har alltså varit ihop i fem år.
Vi flyttade ihop till vår lägenhet den 5 januari 2012 och vi hämtade Dexter den 17 juli samma år.
 
Jag tog studenten den 8 juni 2012 och blev då Diplomerad Makeup Artist.
Jag gick alltså en 3årig utbildning som stylist/makeup artist.
Jag insåg ganska snabbt att jag inte ville jobba som det och därför söker jag nu jobb
samtidigt som jag funderar på vad jag vill utbilda mig till och om jag ska läsa vidare.
 
Min sambo har fastanställning på 100 % och jobbar väldigt mycket. Jag jobbar endast några dagar i veckan & är därför hemma med Dexter ganska mycket.
 
Jag har i hela mitt liv gillat djur och i framtiden skulle jag vilja ha en liten gård med lite djur.
Några hästar, lite kaniner, katter och såklart Dexter.
Varje vecka rider jag på Melleruds Ridklubb och det är något jag verkligen gillar. Går även på
ringträning med Dexter 1 gång i veckan. (uppehåll under vintern)
 
I framtiden planerar vi att flytta till hus, (hellst en liten gård enligt mig) men det blir när jag får fast jobb.
Då kan det även hända att det blir 1 hund till, antagligen en Boxer isåfall. Men det återstår att se.
 
Mer om mig själv kan jag inte riktigt komma på så är det något ni undrar över så är det bara att fråga!
Får bli en bild på mig från Balen i sommras. I stort sett ända bilden jag har på mig själv.. haha

Social Ringträning

2013-01-15 19:41:47 / 0 kommentarer ..


Nu längtar jag verkligen tills ringträningen drar igång igen. Ingen datum är ännu satt men det ska bli så roligt att ha något att se fram emot på veckorna.
 
Jag gillar verkligen när vi ska åka på träningarna, det blir en speciell känsla. Även Dexter gillar det.
När vi svänger in till brukshundsklubben blir han alltid så lycklig. Han gillar att träffa alla sina hund vänner, han gillar att visa upp sig & att få köttbullar som belöning.
 
Vi har haft lite träning här hemma men känslan blir ju aldrig densamma. Det är så otoligt roligt att höra att jag & Dexter har utvecklats o att det går frammåt.

Nu börjar det närma sig utställningen i Karlskoga den 3 februari & jag väntar spänt på PM:et. Ska bli spännande att se vilka raser som ska vara med samt hur många frallor det blir. Ska försöka få min sambo att ta lite bilder när vi är i ringen & ställer upp.


Gårdagens bild när vi var ute & sprang i snön.

Att uppfostra en valp

2013-01-14 15:58:00 / 2 kommentarer ..


Innan vi skaffade Dexter läste vi väldigt mycket om hundar.
Redan när vi hämtade honom hade vi klart för oss hur vi skulle uppfostra honom. De regler vi sätte uppdå har kanske förändrats lite med tiden men i grund & botten håller vi fortfarande fast vid samma regler & det funkar riktigt bra. Tänkte dela med mig av några regler som vi har gällande Dexter.
 
  • Vi går ALLTID ut/in först genom dörrarna. Han ska alltså gå efter oss & inte före.
    Det handlar om att han ska acceptera oss som ledare. Han ska alltså följa oss & inte själv bestämma vägen eftersom att vi vill ha en undergiven hund som följer sin ledare.

  • När han får sin mat ska han sitta snällt & vänta. När vi säger varsågod får han lov att äta.
    Handlar om att han ska vara lugn & undergiven gällande maten. Vi vill inte ha en hund som vaktar sin mat & visar aggression.

  • När det kommer besökare till oss så ska alltid vi hälsa först & sedan får Dexter hälsa.
    Detta kan vara lite svårt för besökare att veta & folk som hälsar på vill gärna hälsa på Dexter först eftersom han kommer springande & är jätteglad å viftar på rumpan.

  • När vi ska ut på promenad vill jag att han ska sitta ner & vara lugn när jag tar fram kopplet.
    Är han uppspelt hänger jag tillbaks kopplet & väntar tills han lugnat ner sig & sedan kopplar jag honom när han är lugn. Det beror på att jag vill ha kontakt med honom när jag går ut & att han ska vara undergiven & lyssna på mig.
En bild på Dexter från idag när vi var ute & busade =)

Promenad med husse

2013-01-14 15:36:46 / 0 kommentarer ..


Dexter på promenad med husse.

Hej igen!

2013-01-13 16:24:57 / 0 kommentarer ..


Har varit dålig uppdatering eftersom jag & min sambo har varit iväg på skoter semester. Vi har precis kommit innanför dörren med all packning & ska snart åka iväg och hämta Dexter som har vart hos min sambos föräldrar i 3 dagar. Gud vad jag har saknat den lille plutten.

Ska gosa hela kvällen sen när vi hämtat hem honom, och framöver blir det mer träning inför kommande utställning den 3 februari.

Bild på Dexter när han var 9 veckor. Första gången han var på stranden =)

Trött Dexter

2013-01-08 22:33:20 / 1 kommentarer ..



20120108

2013-01-08 21:39:59 / 0 kommentarer ..



Från Dröm Till Verklighet

2013-01-07 23:28:14 / 0 kommentarer ..


Tänkte berätta lite om hur vi kom in på att skaffa en fralla samt hur vi hittade Dexter.
 
Allt började med att min sambo ville ha en Fransk bulldogg. Vi har snart varit ihop i 5 år & redan i början av vårt förhållande sa han att om han skulle ha hund så skulle det vara en fralla. På den tiden visste jag inte ens vad det var för ras & när han visade mig en bild på en fralla tyckte jag verkligen inte att det var något för mig. Men som sagt, det gick några år och när vi flyttade ihop i vår lägenhet började vi prata på att skaffa hund. Då kom fralla återigen upp & jag blev mer å mer intresserad av rasen och började söka runt om info på nätet.
 
Sedan var det lixom bara bestämt att vi skulle ha en fralla, enligt mig gick dom ifrån att vara fula till att vara världens sötaste hund ju mer jag läste om dem. Vi pluggade på väldigt mycket om franska bulldoggar innan vi skaffade Dexter. Vi ville vara säkra på att vi skulle klara av ansvaret & att en fralla skulle passa oss. Jag tror jag har läst ALLT om Franska Bulldoggar både på nätet, i tidningar och i hundböcker.
 
När vi väl bestämde oss att det var dax att leta kennel så gick vi nog igenom varje kennel i hela Sverige. Det fanns många som hade fina frallabebisar men oftast var de redan tingade sedan lång tid tillbaks då det är en populär ras. Min sambo hade också kravet att det skulle vara en svart (tigrerad) hane, så det var det vi var på jakt efter.
 
Efter mycket letande hittade vi Murbergets Kennel. De hade 5 valpar & en av dem var en svart tigrerad hane. Vi tog kontakt & bestämde oss för att åka å titta på valpen några dagar senare då de fyllde 5 veckor. Kenneln låg väldigt långt ifrån oss, rättare sagt 42 mil ifrån oss enkel resa men det var det värt. Vi gav oss iväg kl 07.00 på morgonen & kl 14.00 var vi framme. Vi presenterade oss & gick in för att kolla på valparna & de va de sötaste vi någonsin sett! Den svarta hanen vi skulle kolla på var minst i kullen & han var hur söt som hällst! 
 
Vi åkte hem & fick några dagar på oss å tänka igenom om vi skulle köpa den valpen eller inte. Nån dag senare ringde vi å bekräfta att det var den svart tigrerade hanvalpen vi ville köpa. Vi fick vänta 3 veckor till innan vi äntligen fick åka å hämta vår nya familjemedlem. Lilla Dexter. Den 17 Juli 2012 blev han vår, och han var så oerhört söt så det går inte att beskriva! Vi åkte hemmåt & ca 7 timmar senare var vi hemma med vår lillfis.
 
Jag tycker personligen att det är väldigt viktigt att kolla efter en bra uppfödare som har koll på läget. Både Dexters mamma & pappa är renrasiga, har stamtavla, är utställda & är testade för patella & även vi ska testa Dexter när han är dryga året. Vi skulle nog inte kunnat få tag på en bättre kennel så jag rekomenderar verkligen Murbergets Kennel.
 

Första gången vi träffade Dexter, han var då 5 veckor gammal. =)

Första dagen hemma hos oss. Han var då 8 veckor gammal.

Dexter Bus

2013-01-07 16:17:00 / 0 kommentarer ..


Idag har vi varit i stan & shoppat. Dexter fick åka med & ligga i sin bur medans husse handlade.
Vi var bara där i drygt 1 timma & när jag kom ut till bilen låg han å nana. Vi tog en liten promenad & sen bar det av hemmåt igen. Nu ligger han återigen & snarkar å sover på köksmattan. Hann iallafall ta en bild på honom innan han somnade lillfisen =)

Tips på bra saker

2013-01-07 16:03:08 / 0 kommentarer ..


Tänkte tipsa om några bra grejjer som Dexter har.
 
Denna lilla nyckelring fäster man i halsbandet & som ni ser är Dexters namn ingraverat på framsidan
och på baksidan finns matte & husses telefonnummer. Så om hunden nu skulle springa bort så är det lätt
att få tag i ägaren/ägarna till hunden. Det finns många olika storlekar & motiv att välja mellan på nyckelringen & som ni ser valde vi att ta ett silvrigt litet hundben till Dexter. Det tog ca 5 minuter att gravera den i butik & den kostade endast 99 kr. (finns nog att köpa i de flesta djurbutiker)


Här är en bild på Dexters halsband.
Det finns många snygga varianter men eftersom han fortfarande inte är fullvuxen så har vi valt att köpa ett ställbart halsband som vi kan reglera efter hur mycket han växer. Detta halsbandet är mjukt & skönt & är lätt att ta på & av eftersom det har ett spänne. Detta köpte vi på www.petster.eu i storlek 25 - 40 & det kostade bara 65 kr.


Detta är Dexters koppel & det är ett Hurtta stretchkoppel.
Tycker det är väldigt bra koppel eftersom det är stretch i det. Stort pluss är också att det är reflexer längst hela så att man syns bra i mörkret! Jag gillar Hurttas produkter och tycker de är mycket tåliga & snygga. Hurttas märke är inte det billigaste men helt klart värt pengarna. Detta beställde vi också ifrån www.petster.eu och det kostade 165 kr.


Detta är Dexters Hurrta Pro värmetäcke.
Ett jättebra täcke för frusna hundar. Det är varmt, snyggt, har reflexter, lätt att ta på & sitter bra. Inuti är det fleece och kragen är av konstgjord päls. Kragen går att ha uppfälld eller att vika ner. Halsen & midjan är reglerbara för en bra passform. Täcket är vatten & vind tätt och andas. Täcket går att beställa via internet eller finns att köpa i de flesta djurbutiker. Det kostar runt 400 kr.

Dexters säng är en Bia bädd & den tycker han bra om.
Den lagom stor, mjuk & skön & har höga kanter som han kan lägga huvudet på. Den är gjord i konstläder & är lätt att hålla ren & dessutom är den snygg (tycker jag). Den finns i olika storlekar & Dexters bädd är 60x70 cm & kostar på internet ca 700 kr. Men eftersom att vi köpte vår på Ullared Gekås så kostade den inte mer än 350 kr.

Utställning

2013-01-06 22:56:34 / 1 kommentarer ..


Vi har anmält Dexter till en inofficiell hundutställning i Karlskoga den 3 februari.
Det blir vår första riktiga utställning, även om den inte är officiell så är det ändå
på riktgt och vi ska göra vårt allra bästa.
 
Han är då 9 månader gammal och han kommer gå i valpklass 2 (6-12 månader).
Vi har haft lite träning här hemma och det går riktigt bra. Sålänge han får köttbullar som belöning
så fokuserar han jättebra. =)
 
Ska bli spännande att åka iväg & ställa ut honom å se vad han får för kritk samt se alla de andra ekipagen.
Finaste frallan i världen =)
 
 

Promenader utan koppel

2013-01-06 22:46:16 / 1 kommentarer ..


Jag har åkt på världens förkylning så det har inte hänt så mycket de senaste dagarna.
Legat hemma med Dexter & myst i soffan & försökt komma ut på iallafall 1 långpromead om dagen så
att han har fått springa av sig.
 
För någon dag sedan gick vi en långpromenad i ett lugnt villa område. Då fick han chansen att vara lös och springa av sig ordentligt. Han är väldigt duktig på att vara lös eftersom han alltid är uppmärksam på vart han har mig. Kallar jag på honom kommer han 9 av 10 gånger. Ibland kan det vara roligare att bara springa vidare om han känner lukt av någon annan hund i närheten men har man då med sig en godis så kommer han.
 
Det är många som frågar hur jag vågar ha honom lös när jag är ute & går men jag litar på honom & han litar på mig. Självklart släpper jag honom inte vart som hellst & absolut inte i närheten av traffikerade vägar mm. Men jag tror det är viktigt att man känner tillit till varanda & eftersom han är en hund så behöver han få möjligheten att vara det också. Han behöver få springa av sig ibland, springa sitt snabbaste & sen tvärvända, hoppa ute på åkern och rulla runt i gräset. När han får möjligheten att vara lös ser man verkligen hur lycklig han är. Han tar vara på varje sekund och det gör mig glad.
 
Något viktigt som han har lärt sig är ordet "STANNA". Så om han nu skulle springa mot en väg & jag ropar STANNA, då betyder det att han ska stå still tills att jag kopplat honom eller ger honom ett varsågod. Detta fungerar faktiskt väldigt bra & han har nu lärt sig att varje gång vi kommer till ett vägskäl så stannar han & låter mig visa vägen, när jag då valt väg & säger "VARSÅGOD" får han tillåtelse till att springa vidare.
 


Idag var vi också ute på en långpromenad. Gick längst cykelvägen mot ridskolan. Även då fick han vara lös. Eller rättare sagt, han var faktiskt lös hela vägen hemmifrån. Vi gick alltså från vår lägenhet igenom hela mellerud, över vägen och ut på cykelbanan & Dexter var lös. Tycker det är ganska fascinerande att vissa ägare vågar inte ens gå ut i koppel med sin hund medans andra kan ha sin hund lös.
 
Jag tror allt handlar om hur mycket tid man lagt ner på att lära sig om hundens psyke, hur den fungerar och att bygga upp en tillit till sin hund. Jag kan säga som så att jag litar till 100% på Dexter att han ALDRIG skulle göra något dumt mot en människa, djur eller någon annan varelse och därför vågar jag ha honom lös. Människor som visar honom intresse går han gärna fram & hälsar på genom att vicka på rumpan & be om klappar å mys, men möter han en person som inte visar honom något intresse, ja då struntar han i det och går vidare.
 
Dexter är verkligen personlig & speciell! Han är vår lilla familjemedlem & vi är hans flock.

2013-01-02 21:42:04 / 0 kommentarer ..




En trött Dexter i soffan efter en lång promenad idag.
Dexter fick springa lös idag när vi gick på en mysig promead i solen.
Han sprang som en tok & hämta pinnar & allt annat han kunde hitta!

När vi kom hem stensomna han och har sovit hela dagen & just nu ligger han
& snarkar å springer i sömnen. Världens bästa Dexter ♥
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se