ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Att uppfostra en valp

2013-01-14 15:58:00 / 2 kommentarer ..


Innan vi skaffade Dexter läste vi väldigt mycket om hundar.
Redan när vi hämtade honom hade vi klart för oss hur vi skulle uppfostra honom. De regler vi sätte uppdå har kanske förändrats lite med tiden men i grund & botten håller vi fortfarande fast vid samma regler & det funkar riktigt bra. Tänkte dela med mig av några regler som vi har gällande Dexter.
 
  • Vi går ALLTID ut/in först genom dörrarna. Han ska alltså gå efter oss & inte före.
    Det handlar om att han ska acceptera oss som ledare. Han ska alltså följa oss & inte själv bestämma vägen eftersom att vi vill ha en undergiven hund som följer sin ledare.

  • När han får sin mat ska han sitta snällt & vänta. När vi säger varsågod får han lov att äta.
    Handlar om att han ska vara lugn & undergiven gällande maten. Vi vill inte ha en hund som vaktar sin mat & visar aggression.

  • När det kommer besökare till oss så ska alltid vi hälsa först & sedan får Dexter hälsa.
    Detta kan vara lite svårt för besökare att veta & folk som hälsar på vill gärna hälsa på Dexter först eftersom han kommer springande & är jätteglad å viftar på rumpan.

  • När vi ska ut på promenad vill jag att han ska sitta ner & vara lugn när jag tar fram kopplet.
    Är han uppspelt hänger jag tillbaks kopplet & väntar tills han lugnat ner sig & sedan kopplar jag honom när han är lugn. Det beror på att jag vill ha kontakt med honom när jag går ut & att han ska vara undergiven & lyssna på mig.
En bild på Dexter från idag när vi var ute & busade =)

Kommentarer
Theres

Hej. Hittade din sida på Familjeliv.se och eftersom jag har fralla gick jag ju direkt in och kollade och blev så glad när jag såg att din Dexter kommer från Murbergets kennel. Jag kommer nämligen hämta min nya fralla där nästa helg och hon har ju samma pappa som din. Dexter är en liten goding, verkligen en fralla i min smak med lång näsa, kropp och svans. Mvh Theres

Svar: Roligt att få kontakt med Dexters halvsyster ;) Är säker på att er fralla tjej kommer bli en riktig skönhet! Spännande att se hur hon utvecklar sig! Dexter är inte jättestor utan ligger på dryga 9 kilo, men han kommer antagligen lägga på sig lite mer muskler innan han är färdig växt ;) Men precis som du säger så är jag glad över att han har lång nos samt svans. Mvh Amanda
Amanda Eriksson

2013-01-15 18:39:34

Jag har ju också en liten blogg :)

Svar: Åh vad roligt! Den ska läsas! :)
Amanda Eriksson

2013-01-15 19:45:01
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se