ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Promenader utan koppel

2013-01-06 22:46:16 / 1 kommentarer ..


Jag har åkt på världens förkylning så det har inte hänt så mycket de senaste dagarna.
Legat hemma med Dexter & myst i soffan & försökt komma ut på iallafall 1 långpromead om dagen så
att han har fått springa av sig.
 
För någon dag sedan gick vi en långpromenad i ett lugnt villa område. Då fick han chansen att vara lös och springa av sig ordentligt. Han är väldigt duktig på att vara lös eftersom han alltid är uppmärksam på vart han har mig. Kallar jag på honom kommer han 9 av 10 gånger. Ibland kan det vara roligare att bara springa vidare om han känner lukt av någon annan hund i närheten men har man då med sig en godis så kommer han.
 
Det är många som frågar hur jag vågar ha honom lös när jag är ute & går men jag litar på honom & han litar på mig. Självklart släpper jag honom inte vart som hellst & absolut inte i närheten av traffikerade vägar mm. Men jag tror det är viktigt att man känner tillit till varanda & eftersom han är en hund så behöver han få möjligheten att vara det också. Han behöver få springa av sig ibland, springa sitt snabbaste & sen tvärvända, hoppa ute på åkern och rulla runt i gräset. När han får möjligheten att vara lös ser man verkligen hur lycklig han är. Han tar vara på varje sekund och det gör mig glad.
 
Något viktigt som han har lärt sig är ordet "STANNA". Så om han nu skulle springa mot en väg & jag ropar STANNA, då betyder det att han ska stå still tills att jag kopplat honom eller ger honom ett varsågod. Detta fungerar faktiskt väldigt bra & han har nu lärt sig att varje gång vi kommer till ett vägskäl så stannar han & låter mig visa vägen, när jag då valt väg & säger "VARSÅGOD" får han tillåtelse till att springa vidare.
 


Idag var vi också ute på en långpromenad. Gick längst cykelvägen mot ridskolan. Även då fick han vara lös. Eller rättare sagt, han var faktiskt lös hela vägen hemmifrån. Vi gick alltså från vår lägenhet igenom hela mellerud, över vägen och ut på cykelbanan & Dexter var lös. Tycker det är ganska fascinerande att vissa ägare vågar inte ens gå ut i koppel med sin hund medans andra kan ha sin hund lös.
 
Jag tror allt handlar om hur mycket tid man lagt ner på att lära sig om hundens psyke, hur den fungerar och att bygga upp en tillit till sin hund. Jag kan säga som så att jag litar till 100% på Dexter att han ALDRIG skulle göra något dumt mot en människa, djur eller någon annan varelse och därför vågar jag ha honom lös. Människor som visar honom intresse går han gärna fram & hälsar på genom att vicka på rumpan & be om klappar å mys, men möter han en person som inte visar honom något intresse, ja då struntar han i det och går vidare.
 
Dexter är verkligen personlig & speciell! Han är vår lilla familjemedlem & vi är hans flock.

Kommentarer

Sjukt söt fralla och underbar blogg! Den kommer jag och min mopstjej Sasha följa! Kram

Svar: Tack så mycket, vad roligt att höra! =) Kram
Amanda Eriksson

2013-01-06 23:42:11
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se