ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Att välja foder

2013-04-27 23:21:59 / 0 kommentarer ..


Foder är något som jag tycker är jättesvårt att välja. Vad är ett bra foder? Bara för att vissa foder gör mycket reklam för sitt märke så betyder ju inte det att det är den optimala hundmaten?
 
När vi köpte Dexter åt han Eukanubas foder. Vi tyckte redan från början att det kanske inte var det bästa fodret för honom eftersom han prutta ganska mycket & var alltid lös i magen. Vi bytte då till Arions kycklingfoder & det blev lite bättre med pruttandet men magen var fortfarande inte helt i balans kändes det som. Vi provade då att byta smak till Lax som skulle vara snällt mot magen. Det funkade lite bättre men efter några veckor slutade han äta sin mat.
 
Han åt bara 1 gång om dagen & lämnade ofta mycket mat kvar i skålen, och jag tyckte att det kändes helt fel att han bara skulle äta så himla lite.
 
Jag började leta runt efter foder som funkar bra till frallor & i nästan varje forum så rekomenderade folk Magnussons Meat & Biscuit Junior. Jag läste mycket om fodret & tyckte det verkade jättebra för Dexter.
 
Magnussons foder är tillverkat i Sverige med svenskt färskt kött & är även KRAV-märkt.
Det är ett ungsbakat foder & det är ganska ovanligt att det är det, eftersom stora fodermärken ofta lägger sitt foder i fett så att de ska lukta gott & ha smak. Medans detta ungsbakade foder inte är kladdigt eftersom det läggs inte på en fetthinna för att få fram smaken. Anledningen till att alla fodertillverkare inte gör ungsbakat är att det tar ganska lång tid att baka det i ugnen & de flesta märken vill att det ska gå snabbt så att de kan producera och sälja mycket foder. Och det skulle krävas otroligt många & stora ugnar för att klara av detta.
 
Så jag tycker verkligen att det är en stor fördel att Magnussons faktiskt tar kvalitén framför kvantitet!
Och nu till det viktigaste då!.. Dexter ÄLSKAR fodret & äter 3 stora portioner om dagen!
Vi blötlägger fodret en liten stund innan han får maten så att det ska bli extra mumsigt & lite saftigt. Hans mage har ALDRIG fungerat bättre än vad den gör nu & han är inte längre lös i magen! Han pruttar fortfarande lite men inte alls lika mycket som det har varit, och nu äter han med god aptit & slickar rent skålen efter varje måltid! Han börjar också lägga på sig lite mer hull vilket han behöver eftersom han ätit så dåligt tidigare.
 
Så jag kan verkligen rekomendera Magnussons Meat & Biscuit Junior! =)) Ett jättebra foder till ett bra pris!
 
(Jag menar inte att de andra nämda märkena inte är bra foder,
utan menar bara att Magnussons passar bäst för vår hund)

Kommentarer
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se